(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Vepřová krkovička na hořčici
Potřebné ingredience
hořčice (francouzská, dijonská, obyčejná), olej, 1 zakysaná smetana, vepřová krkovička, sůl, mletý pepř, vývar nebo horká voda
Postup přípravy
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a potřeme hořčicí a necháme na 30 minut odpočinout.
Potom maso opečeme z obou stran a přikryté dusíme doměkka. Podléváme malým množstvím vývaru nebo horkou vodou. Když je maso měkké, dáme stranou a do výpeku přidáme 1 lžíce hořčice a zakysanou smetanu, krátce povaříme. Maso vrátíme zpět a ještě chvíli povaříme. Přílohou mohou být hranolky nebo pečené brambory, my měli vařené.
Zdroj:
http://recepty.vareni.cz/krkovicka-na-horcici/
Potom maso opečeme z obou stran a přikryté dusíme doměkka. Podléváme malým množstvím vývaru nebo horkou vodou. Když je maso měkké, dáme stranou a do výpeku přidáme 1 lžíce hořčice a zakysanou smetanu, krátce povaříme. Maso vrátíme zpět a ještě chvíli povaříme. Přílohou mohou být hranolky nebo pečené brambory, my měli vařené.
Zdroj:
http://recepty.vareni.cz/krkovicka-na-horcici/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LEILI
(upraveno)
18. 7. 2012, 12:12
děkuji za recept - jídlo je opravdu vynikající .. Dala jsem lžičku medu do omáčky a malinko zahustila hraškou.. Měli jsme k tomu rýži a všichni jsme se olizovali až za ušima..
moncunik
(upraveno)
23. 2. 2012, 10:14
vyborne a chutne
mitulkaf
(upraveno)
23. 2. 2012, 18:29
@moncunik
Děkuji